Recept

Roštěnky s noky a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22657
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
150 g Kukuřičná krupice T 600
50 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 ml Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
600 g Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
300 g Rajčata
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 816kJ
17% Sacharidy 61 g
58% Tuky 43 g
19% Sodík 371 mg
20% Bílkoviny 11 g

Roštěnky s noky a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme na oleji 3 minuty z každé strany.

2

Na stejném oleji škvaříme slaninu a potom cibuli. Mimo plamen přidáváme mletou papriku, česnek, 100 ml vody a sůl. Poté vše uvedeme do varu a přidáme opečené maso, které pozvolna dusíme pod pokličkou.

3

K masu přidáme kolečka papriky a osminky rajčat, sůl a pepř.

4

Noky připravíme tak, že do osolené vody přidáme krupici, necháme ji zhoustnout, odstavíme a necháme 5 minut stát. Poté přidáme plátky másla. Lžíci namočíme do oleje a poté s ní vykrajujeme noky.

5

Roštěnky na talíři obložíme zeleninou, noky a posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept