Recept

Maďarský hovězí guláš

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 22665

Ingredience

2 ks Cibule
900 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
300 ml Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 959kJ
5% Sacharidy 19 g
29% Tuky 22 g
24% Sodík 490 mg
93% Bílkoviny 52 g

Maďarský hovězí guláš postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi na 1/2 rozehřátého oleje opečeme omyté, na kousky nakrájené maso po všech stranách a vyjmeme do jiné pánve nebo do kastrolu.

2

Do pánve přilijeme zbylý olej a zvolna na něm osmažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, nadrcený česnek a na kousky nakrájené papriky asi 1 minutu. Přidáme rajčata a rajčatový protlak, přilijeme mouku promíchanou s trochou vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme zbylou vodu, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a omáčku nalijeme do kastrolu k masu.

3

Vše dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 160°C asi 2 hodiny doměkka.

4

Při podávání guláš poprášíme mletou paprikou a každou porci ozdobíme kopečkem zakysané smetany.

5

Vhodnou přílohou jsou široké nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept