Maďarský hovězí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský hovězí guláš
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 22665 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
900 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
300 ml | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 486,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský hovězí guláš postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi na 1/2 rozehřátého oleje opečeme omyté, na kousky nakrájené maso po všech stranách a vyjmeme do jiné pánve nebo do kastrolu. |
2 | Do pánve přilijeme zbylý olej a zvolna na něm osmažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, nadrcený česnek a na kousky nakrájené papriky asi 1 minutu. Přidáme rajčata a rajčatový protlak, přilijeme mouku promíchanou s trochou vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme zbylou vodu, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a omáčku nalijeme do kastrolu k masu. |
3 | Vše dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 160°C asi 2 hodiny doměkka. |
4 | Při podávání guláš poprášíme mletou paprikou a každou porci ozdobíme kopečkem zakysané smetany. |
5 | Vhodnou přílohou jsou široké nudle. |