Smažené obalované žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené obalované žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 22670 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
125 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 125,8mg |
Draslík | 445,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 11,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené obalované žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, případně rozkrojíme na poloviny. Obalíme je v mouce smíchané se solí, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. |
2 | Obalené žampiony smažíme v pánvi v dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. |
3 | Podáváme s různě upravenými bramborami. |
Vždy chutná klasika. Když jsou čerstvé žampiony, nemá to chybu.