Recept

Kuřecí roláda s bylinkami a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22673
Kategorie: Maso

Ingredience

100 ml Bujón hovězí
500 g Chřest bílý
1 ks Cibule
40 ml Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kg Kuře
1 polévková lžíce Mouka bramborová
40 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 ks Rozmarýn sušený
4 plátek Šalvěj sušená
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 935 kcal
Kilojoule 3 914kJ
7% Sacharidy 23 g
90% Tuky 67 g
312% Sodík 6 g
99% Bílkoviny 56 g

Kuřecí roláda s bylinkami a chřestem postup přípravy receptu:

1

Očištěný chřest uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a cukrem. Necháme ho odkapat a potom oddělíme hlavičky asi s 10 cm stonku, zbytky nakrájíme po 3 cm. Petržel, rozmarýn a 4 lístky šalvěje nasekáme na kousky. Kuře vykostíme, oddělíme krk a křídla, položíme na desku kůží dolů, osolíme, okořeníme bylinkami, pepřem a pokryjeme hlavičkami chřestu. Maso zabalíme do rolády a převážeme pevnou nití. Roládu pokapanou olejem pečeme v pekáči v předehřáté troubě na 220°C. Předtím ji ještě podlijeme 1/2 vína, okolo naskládáme kolečka cibule a zbytek chřestu. Vlijeme zbytek vína a pečeme asi 1 hodinu na 180°C.

2

Roládu poté necháme pod alobalem 10 minut ležet. Výpek s bujónem, smetanou, solí a pepřem povaříme, přidáme moučku v 50 ml vody a pokračujeme ve vaření. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme ji s omáčkou a bylinkami.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept