Kuřecí roláda s bylinkami a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí roláda s bylinkami a chřestem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22673 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Bujón hovězí |
500 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kg | Kuře |
1 polévková lžíce | Mouka bramborová |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn sušený |
4 plátek | Šalvěj sušená |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 249,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Chřest bílý, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kuře, Olej stolní, Rozmarýn sušený, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bramborová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šalvěj sušená, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí roláda s bylinkami a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný chřest uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a cukrem. Necháme ho odkapat a potom oddělíme hlavičky asi s 10 cm stonku, zbytky nakrájíme po 3 cm. Petržel, rozmarýn a 4 lístky šalvěje nasekáme na kousky. Kuře vykostíme, oddělíme krk a křídla, položíme na desku kůží dolů, osolíme, okořeníme bylinkami, pepřem a pokryjeme hlavičkami chřestu. Maso zabalíme do rolády a převážeme pevnou nití. Roládu pokapanou olejem pečeme v pekáči v předehřáté troubě na 220°C. Předtím ji ještě podlijeme 1/2 vína, okolo naskládáme kolečka cibule a zbytek chřestu. Vlijeme zbytek vína a pečeme asi 1 hodinu na 180°C. |
2 | Roládu poté necháme pod alobalem 10 minut ležet. Výpek s bujónem, smetanou, solí a pepřem povaříme, přidáme moučku v 50 ml vody a pokračujeme ve vaření. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme ji s omáčkou a bylinkami. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.