Štika s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 22675 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
720 g | Štika obecná |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 319,8mg |
Draslík | 56,0mg |
Vláknina | 847,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce štiky osušíme, vetřeme do nich sůl a pepř a maso pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem a porce ryby do ní urovnáme. |
3 | Smícháme obě smetany, žloutky, hořčici, nasekaný kopr, petrželku a trochu strouhanky. Směsí zalijeme porce štiky. |
4 | Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15-20 minut. |
Poznámka
Můžeme použít různé druhy pikantní hořčice.