Recept

Polévka s krupicovými knedlíčky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2268

Ingredience

1 špetka Muškátový květ
40 g Máslo čerstvé
80 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 225kJ
5% Sacharidy 18 g
26% Tuky 20 g
48% Sodík 958 mg
25% Bílkoviny 14 g

Polévka s krupicovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme s vejcem a žloutkem. Přidáme 1 polévkovou lžíci kyselé smetany, špetku muškátu, sůl a krupici. Hmotu necháme 15 minut odpočinout.

2

Pomocí lžičky vykrajujeme malé knedlíčky a zaváříme je do vařící vody. Na mírném ohni je vaříme asi 15 minut.

3

Horkou vodu slijeme, knedlíčky zalijeme studenou vodou a chvilku necháme stát.

4

Nakonec knedlíčky vložíme do vařícího hovězího vývaru a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept