Nadívané maso s kukuřicí a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané maso s kukuřicí a šunkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22680 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Hořčice |
200 g | Kukuřice mražená |
800 g | Kuřecí prsa |
100 ml | Mléko polotučné |
80 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 ml | Protlak rajčatový |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 348,1mg |
Draslík | 900,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 390,6mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Kukuřice mražená, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Salát hlávkový, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívané maso s kukuřicí a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Petrželku nasekáme, žemli namočíme do mléka. Prsa omyjeme, vykostíme, nakrájíme na čtyři větší a čtyři menší řízky. Ty lehce naklepeme a osolíme. |
2 | Žemli vymačkáme a umeleme ji se šunkou, přidáme kukuřici, nastrouhaný sýr, žloutky, petrželku, sůl a pepř podle chuti. Vše propracujeme. Směs namažeme na větší řízky a na ně položíme ty menší tak, aby nádivka nepřesahovala kraje malých řízků. Kraje řízků sklepneme k sobě. |
3 | Maso uložíme od vymazaného pekáče. Smícháme zbylý olej s protlakem, vínem, hořčicí, solí, pepřem, chilli kořením a směs nalijeme na maso a to pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi čtyřicet pět minut. |
4 | Pak maso necháme deset minut odpočinout, podáváme ho na plátky a s kousky salátu. |