Kuře s cuketou, vínem a kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s cuketou, vínem a kořením
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22682 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
400 g | Cuketa |
1200 g | Kuře |
1 špetka | Majoránka |
80 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šalvěj sušená |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
80 g | Tvaroh jemný |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 326,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 694,1mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cuketa, Kuře, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Sýr Eidam cihla 40%, Tvaroh jemný, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s cuketou, vínem a kořením postup přípravy receptu:
1 | Kuře vykostíme mimo stehen, křídla neodstřiháváme. Do masa vetřeme sůl, pepř a uvolníme kůži na prsou, pod ní vetřeme směs bylinek. Kuře necháme 1/2 hodiny odpočívat. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, cukety se slupkou na kostičky a žemle na kostky. Na 40 g másla zpěníme cibuli, cukety a dusíme je pod poklicí doměkka. Po vychladnutí přidáváme tvaroh, žemli, nastrouhaný sýr, vejce a zbytek másla. Podle chuti osolíme a opepříme. Polovinou promíchané směsi naplníme kůži kuřete, zbytek dáme do kuřecí dutiny. Krk a hřbet sešijeme a zformujeme kuře do původního tvaru. |
3 | Kuře vložíme do pekáče, podlijeme vínem, pokapeme olejem a pečeme při 180°C asi 1 a 1/4 hodiny. Poté necháme 10 minut odpočinout. Pokrm podáváme s bramborami. |