Krůtí závitky s brokolicí a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí závitky s brokolicí a olivami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22684 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brokolice |
200 ml | Bujón hovězí |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
13 ks | Kapary |
600 g | Krůtí prsa |
80 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej stolní |
30 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 129,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Krůtí prsa, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kapary, Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí závitky s brokolicí a olivami postup přípravy receptu:
1 | Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky, vaříme 5 minut ve slané vodě, zchladíme, scedíme a necháme okapat. Prsa omyjeme a nakrájíme na 6 plátků, trochu je naklepeme a rozložíme na ně brokolici. Prsa sbalíme do závitků a zavážeme nití. Závitky narovnáme do pekáče, potřeme 40 ml rozpuštěného másla, přidáme bobkový list, česnek a dusíme je v troubě cca 40 minut. |
2 | Plátky cibule zpěníme na oleji. Rozmačkané kapary, proužky oloupaných rajčat, polovinu (tj. 5 ks) nakrájených oliv na plátky a bazalku nadrobno přimícháme k cibulce. Opepříme, osolíme. Omáčku zprudka za občasného mícháme bez pokličky uvaříme do zhoustnutí. |
3 | Závitky podáváme s omáčkou, s plátky z (5 ks) oliv. |