Zeleninová tortilla se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová tortilla se sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22685 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
5 ks | Vejce slepičí |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 317,0mg |
Draslík | 688,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová tortilla se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji osmažíme najemno nasekanou cibuli, doplníme prolisovaným česnekem a na kostičky nakrájenou paprikou. Smažíme asi 10 minut a necháme vychladnout. |
2 | K připravené zeleninové směsi přimícháme uvařené a na kostky nakrájené brambory, rozšlehaná vejce, čerstvě nastrouhaný ovčí sýr tvrdého typu a petrželku. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Pokrm vložíme do zapékací misky vyložené alobalem a dobře vymazané olejem. Pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 180°C. Podáváme horké, nakrájené na dílky, nebo jako jednohubky. |