Krůtí roláda na citrusech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí roláda na citrusech
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22687 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Brandy peach |
100 ml | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Hřebíček mletý |
100 g | Klobása Dunajská |
1 špetka | Kmín drcený |
600 g | Krůtí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka bramborová |
60 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Telecí maso mleté |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 218,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Citrony, Hřebíček mletý, Kmín drcený, Krůtí prsa, Olej stolní, Pomeranče, Špenát listový čerstvý, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mouka bramborová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí roláda na citrusech postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa nařežeme tak, aby se dala otevírat jako kniha, osolíme je a opepříme. Špenát krátce podusíme a nasekáme. Přidáme k němu mleté maso, klobásovou hmotu, vejce a koření. Vše propracujeme a plát masa rovnoměrně potřeme vrstvou náplně a vytvoříme roládu. Tu potřeme olejem, zabalíme ji do alobalu a pečeme v troubě 1 hodinu na 200°C. |
2 | Z citrusů nakrájíme kůru, pouze tu barevnou, nasekáme ji na úzké plátky a povaříme 5 minut. Nasekanou cibuli osmahneme na másle a na chvíli ji podusíme. Přilijeme brandy a necháme pod prudkým varem vypařit. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu a víno. Svaříme polovinu tekutiny, přilijeme bujón, moučku rozmíchanou ve studené vodě a povaříme asi 1 minutu do zhoustnutí. Potom přidáme citrusovou kůru. |
3 | Roládu necháme několik minut odpočinou bez alobalu a podáváme ji s omáčkou. |