Recept

Krůtí roláda na citrusech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22687
Kategorie: Maso

Ingredience

40 ml Brandy peach
100 ml Bujón hovězí
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 špetka Hřebíček mletý
100 g Klobása Dunajská
1 špetka Kmín drcený
600 g Krůtí prsa
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka bramborová
60 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
250 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
200 g Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 307kJ
6% Sacharidy 21 g
64% Tuky 48 g
320% Sodík 6 g
101% Bílkoviny 57 g

Krůtí roláda na citrusech postup přípravy receptu:

1

Krůtí prsa nařežeme tak, aby se dala otevírat jako kniha, osolíme je a opepříme. Špenát krátce podusíme a nasekáme. Přidáme k němu mleté maso, klobásovou hmotu, vejce a koření. Vše propracujeme a plát masa rovnoměrně potřeme vrstvou náplně a vytvoříme roládu. Tu potřeme olejem, zabalíme ji do alobalu a pečeme v troubě 1 hodinu na 200°C.

2

Z citrusů nakrájíme kůru, pouze tu barevnou, nasekáme ji na úzké plátky a povaříme 5 minut. Nasekanou cibuli osmahneme na másle a na chvíli ji podusíme. Přilijeme brandy a necháme pod prudkým varem vypařit. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu a víno. Svaříme polovinu tekutiny, přilijeme bujón, moučku rozmíchanou ve studené vodě a povaříme asi 1 minutu do zhoustnutí. Potom přidáme citrusovou kůru.

3

Roládu necháme několik minut odpočinou bez alobalu a podáváme ji s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept