Listová kapsa plněná lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listová kapsa plněná lososem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22689 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Anglická slanina |
1 g | Česnek |
500 g | Listové těsto |
1 kg | Losos - filety |
25 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Mléko polotučné |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
125 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 792,1mg |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 533,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Losos - filety, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listová kapsa plněná lososem postup přípravy receptu:
1 | Osolené a opepřené filé krátce orestujeme na másle a na opečené slanině. Potom k filé přisypeme žampiony, které opět zprudka orestujeme. Po chvilce přidáme nastrouhaný sýr a mléko. Celou směs na mírném plameni prohříváme a promícháváme. Jakmile se mléko spojí se sýrem, dochutíme ještě pepřem, solí a česnekem. Hotového lososa sundáme z tepla a počkáme, dokud nezchladne. |
2 | Jakmile je losos s omáčkou studený, můžeme se pustit do práce s listovým těstem. Těsto rozválíme do 2 velkých plátů vysokých asi 2 mm. První plát těsta dáme na předem vymazaný plech a na něj položíme část lososího filé, které potom přelijeme sýrovo-houbovou omáčkou. Navrch na omáčku položíme druhou část lososího filé a vše zakryjeme druhým plátem listového těsta. Okraje těsta slepíme rozšlehaným vajíčkem, kterým potřeme i povrch listového těsta. |
3 | Hotovou plněnou kapsu vložíme do předem vyhřáté trouby. |
4 | Pečeme na 200°C 30 minut. Podáváme teplé. |