Recept

Listová kapsa plněná lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22689
Kategorie: Maso

Ingredience

5 g Anglická slanina
1 g Česnek
500 g Listové těsto
1 kg Losos - filety
25 g Máslo čerstvé
10 ml Mléko polotučné
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
125 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 391kJ
7% Sacharidy 27 g
45% Tuky 34 g
8% Sodík 170 mg
70% Bílkoviny 39 g

Listová kapsa plněná lososem postup přípravy receptu:

1

Osolené a opepřené filé krátce orestujeme na másle a na opečené slanině. Potom k filé přisypeme žampiony, které opět zprudka orestujeme. Po chvilce přidáme nastrouhaný sýr a mléko. Celou směs na mírném plameni prohříváme a promícháváme. Jakmile se mléko spojí se sýrem, dochutíme ještě pepřem, solí a česnekem. Hotového lososa sundáme z tepla a počkáme, dokud nezchladne.

2

Jakmile je losos s omáčkou studený, můžeme se pustit do práce s listovým těstem. Těsto rozválíme do 2 velkých plátů vysokých asi 2 mm. První plát těsta dáme na předem vymazaný plech a na něj položíme část lososího filé, které potom přelijeme sýrovo-houbovou omáčkou. Navrch na omáčku položíme druhou část lososího filé a vše zakryjeme druhým plátem listového těsta. Okraje těsta slepíme rozšlehaným vajíčkem, kterým potřeme i povrch listového těsta.

3

Hotovou plněnou kapsu vložíme do předem vyhřáté trouby.

4

Pečeme na 200°C 30 minut. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept