Jednoduchý recept

Polévka s játrovými knedlíčky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2269
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

5 g Česnek
1 ks Cibule
150 g Játra hovězí
1 špetka Majoránka
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Strouhanka
1 špetka Sůl
40 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 477kJ
6% Sacharidy 23 g
28% Tuky 21 g
50% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Polévka s játrovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na tuku dozlatova. Přidáme lžičku sekané petrželky.

2

Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka nebo do vody, vymačkáme a protřeme sítem. Játra najemno umeleme a vše promícháme s osmaženou cibulkou, vejcem, utřeným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a trochou strouhanky. Hmotu necháme v chladničce 15 minut odpočinout.

3

Potom tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě 10-12 minut.

4

Uvařené knedlíčky ocedíme a přidáme do hotové polévky.

Poznámka

Játrové knedlíčky také můžeme osmažit na rozpáleném oleji a okapané vložit do polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept