Recept

Koláčky plněné lososem a rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22691
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

Těsto
175 g Máslo čerstvé
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Koláčky plněné lososem a rajčatovou omáčkou
1 g Bazalka
1 g Česnek
1 ks Cuketa
250 g Losos - filety
5 ml Olej olivový
2 g Protlak rajčatový
4 ks Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 152kJ
7% Sacharidy 24 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 57 mg
17% Bílkoviny 9 g

Koláčky plněné lososem a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme v horké vodě a sloupneme z nich slupku. Poté je rozkrojíme a odstraníme z nich zrníčka. Takto připravená rajčata pokrájíme na menší kousky a na oleji dusíme, dokud se úplně nerozvaří. K rajčatum přidáme rajský protlak, utřený česnek, sůl, pepř a nasekanou bazalku.

2

Jakmile je rajčatová omáčka hotová, přimícháme k ní cuketu a lososa pokrájeného na menší kousky.

3

Těsto připravíme tak, že mouku se solí promícháme. Do této směsi přidáme máslo a prsty promícháváme tak dlouho, dokud nezískáme hrubší drobenku. K drobence přidáme žloutky a studenou vodu. Ze směsi vypracujeme vláčné těsto.

4

Těsto vyválíme na cca 1 cm široký plát, ze kterého sklenicí vykrajujeme kolečka. Do koleček vyhloubíme důlek, který vyplníme směsí rajčat, lososa a cukety. Koláčky položíme na vymazaný plech. Nakonec je potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180°C 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept