Vepřové kotlety po mexicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety po mexicku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22694 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Lilek |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
40 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Salsa rajčatová |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Lilek, Paprika červená, Salsa rajčatová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety po mexicku postup přípravy receptu:
1 | V elektrické pánvi rozpálíme olej, přidáme naklepané, osolené a opepřené kotlety, zprudka osmahneme. Poté je vyjmeme a odložíme stranou. |
2 | Do pánve vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, lilek, papriku, celer a prolisovaný česnek, podusíme doměkka. Přidáme kotlety, salsu a olivy, vaříme na velmi mírném ohni za občasného promíchání asi hodinu. Kotlety rozdělíme na talíř a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší. |