Koláč z čokolády - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z čokolády
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22704 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
150 g | Čokoláda bílá |
300 g | Čokoláda na vaření |
72 g | Cukr krupice |
90 g | Cukr třtinový |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
72 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Tresť vanilková |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 126g |
---|---|
Cholesterol | 160,6mg |
Draslík | 280,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 152,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Cukr krupice, Cukr třtinový, Ořechy vlašské, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z čokolády postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180°C. Plech na pečení vyložíme alobalem tak, aby alobal alespoň o 5cm převyšoval plech. Alobal lehce pomažeme tukem. |
2 | V hrníčku rozpustíme hořkou čokoládu a máslo, poté přimícháme cukr, vanilkový extrakt, mouku, bílou čokoládu, ořechy a zašleháme vejce. |
3 | Vzniklé těsto vlijeme do plechu s alobalem. |
4 | Pečeme 20 minut. |
5 | Hotový koláč necháme lehce vychladnout a poté pomocí alobalu jej vyndáme z plechu. Koláč otočíme na tác a alobal sundáme. |
Poznámka
Koláč můžeme potřít čokoládovou polevou a posypat oříšky.