Perníkové kousky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníkové kousky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22709 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
0,8 šálek | Melasa |
350 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
320 g | Ovesné vločky |
187,5 ml | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 126g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 799,0mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Melasa, Ovesné vločky, Sirup javorový, Soda jedlá, Tuk, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perníkové kousky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve předehřejeme troubu na 180°C, poté vymažeme tukem hlubší plech na pečení. |
2 | Mírně zahřejeme (nevaříme) směs mléka, sirupu, melasy a másla. |
3 | V míse promícháme jedlou sodu, mouku, zázvor a vločky, za stálého míchání, přiléváme zahřátou směs. |
4 | Vzniklé těsto nalijeme na připravený plech. |
5 | Pečeme 45 minut. |
6 | Vychladlý perník nakrájíme na kousky a můžeme podávat. |