Suši z lososa a kaviáru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suši z lososa a kaviáru
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22711 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 g | Cukr krupice |
100 g | Kaviár |
50 g | Losos - filety |
2 ml | Ocet rýžový |
1 ml | Omáčka sójová |
4 ks | Řasa Nori |
125 g | Rýže Basmati |
2 g | Sůl |
4 ml | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 151,5mg |
Draslík | 91,9mg |
Vláknina | 797,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kaviár, Losos - filety, Sůl, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sójová, Řasa Nori, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suši z lososa a kaviáru postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme do měkka. Jakmile je rýže hotová, promícháme ji s cukrem, octem a solí. Poté počkáme, až rýže zchladne. |
2 | Jakmile rýže zchladne, vlhkýma rukama vytvoříme 24 stejně velkých rýžových válečků. Když máme válečky hotové, nařežeme 24 proužků z listů řas Nori. |
3 | Do jednoho proužku řasy vždy balíme váleček rýže, který dochutíme wasabi omáčkou a do rýže vmáčkneme proužek lososa. Lososa střídáme s vrstvičkou kaviáru. |
4 | Suši podáváme se sójovou omáčkou. |