Recept

Tortilla plněná klobásou a fazolemi

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22712
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 ks Bazalka
3 stroužek Česnek
10 ks Cibulka jarní
300 g Fazole bílé
250 g Klobása Chorizo
7 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 151kJ
16% Sacharidy 57 g
50% Tuky 37 g
28% Sodík 568 mg
88% Bílkoviny 49 g

Tortilla plněná klobásou a fazolemi postup přípravy receptu:

1

Cibulky nakrájíme nadrobno, klobásu na plátky. Rajčata spaříme během 30 vteřin ve vroucí vodě, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.

2

Omyté fazole a cibulku smažíme na rozehřátém oleji, po několika minutách přidáme prolisovaný česnek, opékáme ještě 5 minut.

3

Do fazolové směsi přidáme nakrájenou klobásu a rajčata, vaříme asi 7 minut, dokud pokrm nezhoustne.

4

Tortillu připravíme tak, že rozšleháme vejce se solí, pepřem a nasekanými čerstvými bylinkami. Hmotu nalijeme do jiné pánve na rozehřátý olej, přikryjeme pokličkou a opékáme na mírném ohni. Když se hmota srazí, opatrně ji vyklopíme na talíř a vložíme do pánve z druhé strany. Po zhnědnutí tortillu vyjmeme, rozpůlíme a obě poloviny plníme připravenou náplní.

5

Pokrm nejlépe chutná horký.

Poznámka

Bazalku a tymián můžeme podle chuti nahradit jinými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept