Recept

Zajíc s kaštanovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22713
Kategorie: Maso

Ingredience

500 ml Bujón hovězí
1 ks Játra zaječí
600 g Kaštany jedlé
1 polévková lžíce Mouka bramborová
20 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí
300 ml Víno bílé
1 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,051 kcal
Kilojoule 4 398kJ
25% Sacharidy 90 g
41% Tuky 31 g
1527% Sodík 31 g
152% Bílkoviny 85 g

Zajíc s kaštanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Zajíce zbavíme hlavy, běhů a kostí a potřeme jej na pekáči solí a kořením. Kaštany přidáme do pekáče k zajíci a pečeme dvacet minut v troubě na 220 stupňů C. Deset minut pokrm po pečení necháme odpočívat.

2

Kaštany vyloupneme, uvaříme s bujonem doměkka, pár jich dáme stranou a ostatní umeleme, přidáme k nakrájeným játrům, nastrouhanému sýru, vejci, smetaně, skořici, soli a pepři. Náplň dáme na plát masa, to převážeme nití, položíme na pekáč, pokapeme olejem, podlijeme vínem a pečeme přikryté alobalem v troubě na 180 stupňů C asi hodinu a půl doměkka. Pak pokračujeme v pečení dalších dvacet minut bez alobalu.

3

Maso poté zbavíme nití a necháme deset minut odpočinout. Výpek s moučkou a 50 ml vody necháme projít varem, poté na prohřátí přidáme kaštany.

4

Zajíce podáváme s kaštanovou omáčkou a zbylými kaštany.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept