Zajíc s kaštanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc s kaštanovou omáčkou
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22713 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 ml | Bujón hovězí |
1 ks | Játra zaječí |
600 g | Kaštany jedlé |
1 polévková lžíce | Mouka bramborová |
20 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Víno bílé |
1 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 307,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 79,6mg |
Vitamín A | 110,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Kaštany jedlé, Olej stolní, Skořice mletá, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno bílé, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bramborová, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Játra zaječí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc s kaštanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Zajíce zbavíme hlavy, běhů a kostí a potřeme jej na pekáči solí a kořením. Kaštany přidáme do pekáče k zajíci a pečeme dvacet minut v troubě na 220 stupňů C. Deset minut pokrm po pečení necháme odpočívat. |
2 | Kaštany vyloupneme, uvaříme s bujonem doměkka, pár jich dáme stranou a ostatní umeleme, přidáme k nakrájeným játrům, nastrouhanému sýru, vejci, smetaně, skořici, soli a pepři. Náplň dáme na plát masa, to převážeme nití, položíme na pekáč, pokapeme olejem, podlijeme vínem a pečeme přikryté alobalem v troubě na 180 stupňů C asi hodinu a půl doměkka. Pak pokračujeme v pečení dalších dvacet minut bez alobalu. |
3 | Maso poté zbavíme nití a necháme deset minut odpočinout. Výpek s moučkou a 50 ml vody necháme projít varem, poté na prohřátí přidáme kaštany. |
4 | Zajíce podáváme s kaštanovou omáčkou a zbylými kaštany. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.