Buchta s hrozinkami a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchta s hrozinkami a ořechy
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22714 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
144 g | Cukr krupice |
80 g | Hrozinky |
0,5 šálek | Kakao - prášek |
100 g | Máslo čerstvé |
33,3 g | Mouka polohrubá |
72 g | Ořechy vlašské |
2 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 152,7mg |
Draslík | 753,8mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kakao - prášek, Ořechy vlašské, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchta s hrozinkami a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, poté tukem vymažeme hlubší plech na pečení. |
2 | V míse smícháme rozpuštěné máslo a kakaový prášek. |
3 | V jiné míse ušleháme vejce, vanilkový extrakt a cukr. |
4 | Obě připravené směsi smícháme dohromady, přimícháme mouku, hrozinky a ořechy. |
5 | Směs vlijeme na připravený plech a pečeme asi 30 minut. |
6 | Vychladlou buchtu nakrájíme a můžeme podávat. |