Králík na víně, olivách a kaparech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na víně, olivách a kaparech
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22715 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
18 ks | Kapary |
2 ks | Kuřecí stehna |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
80 ml | Olej stolní |
500 g | Olivy černé |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
100 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
1 ks | Zaječí maso |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 302,6mg |
Draslík | 962,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 364,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuřecí stehna, Olej stolní, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na víně, olivách a kaparech postup přípravy receptu:
1 | Zajíce vykostíme a zbavíme hlavy a běhů. Vetřeme do něj sůl a pepř. Olivy nakrájíme nahrubo, kapary na jemno, žemle namočíme do mléka, kuřecí stehna vykostíme, maso s kůží a odřezy zajíce omeleme a vmícháme k olivám, kaparům, vejci, nastrouhanému sýru, měkkému máslu a pepři. Náplní potřeme plát masa. Zabalené maso zavážeme nití a navrch naskládáme slaninu. |
2 | Na oleji, víně, bylinkách a česneku pečeme králíka na pekáči při 180 stupních C v troubě asi hodinu a půl doměkka, průběžně podléváme šťávou. Poté sundáme slaninu a pokračujeme dalších patnáct minut. |
3 | Králíka necháme bez nití deset minut odpočívat, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme s výpekem a slaninou. |