Recept

Králík na víně, olivách a kaparech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22715
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
18 ks Kapary
2 ks Kuřecí stehna
50 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
80 ml Olej stolní
500 g Olivy černé
1 ks Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 ks Šalvěj čerstvá
100 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
1 ks Zaječí maso
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,041 kcal
Kilojoule 4 357kJ
8% Sacharidy 29 g
100% Tuky 75 g
4919% Sodík 98 g
107% Bílkoviny 60 g

Králík na víně, olivách a kaparech postup přípravy receptu:

1

Zajíce vykostíme a zbavíme hlavy a běhů. Vetřeme do něj sůl a pepř. Olivy nakrájíme nahrubo, kapary na jemno, žemle namočíme do mléka, kuřecí stehna vykostíme, maso s kůží a odřezy zajíce omeleme a vmícháme k olivám, kaparům, vejci, nastrouhanému sýru, měkkému máslu a pepři. Náplní potřeme plát masa. Zabalené maso zavážeme nití a navrch naskládáme slaninu.

2

Na oleji, víně, bylinkách a česneku pečeme králíka na pekáči při 180 stupních C v troubě asi hodinu a půl doměkka, průběžně podléváme šťávou. Poté sundáme slaninu a pokračujeme dalších patnáct minut.

3

Králíka necháme bez nití deset minut odpočívat, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme s výpekem a slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept