Recept

Plněný králík s mozečkem na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 215 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22717

Ingredience

400 g Bramborová kaše
1 ks Cibule
1 kg Jehněčí kýta
500 ml Mléko polotučné
10 ks Máta
80 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Telecí mozek
2 ks Vejce slepičí
20 ml Víno bílé
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,229 kcal
Kilojoule 5 143kJ
14% Sacharidy 52 g
106% Tuky 79 g
38% Sodík 767 mg
129% Bílkoviny 73 g

Plněný králík s mozečkem na víně postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso namočíme na tři hodiny do mléka. Okapané ho pak nakrojíme, osolíme, okořeníme zevnitř i z venku a dovnitř dáme nasekané lístky máty. Žemle dáme do mléka po mase, mozeček spaříme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou cibuli zpěníme na dvou lžicích oleje a s mozečkem ji několik minut restujeme. Po vychladnutí je smícháme s žemlemi, vejci, nasekanou petrželkou, trochou máty, solí a pepřem. Náplň dáme do masa, pokapeme zbytkem oleje, podlijeme vínem a 30 minut maso dusíme pod alobalem při 180 stupních C, pak chvíli pokračujeme bez alobalu. Maso necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme ho a podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept