Tenké řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tenké řezy
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22718 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
230 g | Čokoláda hořká |
150 g | Čokoláda na vaření |
18 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Mandle |
250 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
0,8 šálek | Mléko zahuštěné neslazené |
200 g | Mouka polohrubá |
1,4 šálek | Ořechy lískové |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117g |
---|---|
Cholesterol | 99,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 16,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Ořechy lískové, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mléko zahuštěné neslazené, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tenké řezy postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Tukem vymažeme plech na pečení. |
2 | V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, 100 g másla, půlku připraveného cukru, rozpuštěnou čokoládu a drcené mandle. |
3 | Směs nalijeme do připraveného plechu. Pečeme 30 minut. Buchtu necháme vychladnout. |
4 | V hrnci smícháme mléko, cukr, javorový sirup a kondenzované mléko, zahřejeme a nakonec vmícháme drcené ořechy. |
5 | Touto směsí potřeme buchtu, nakonec ještě polijeme rozpuštěnou tmavou čokoládou. |
6 | Po ztvrdnutí nakrájíme na řezy a servírujeme. |