Vejce zapečená se šunkou, rajčaty a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapečená se šunkou, rajčaty a olivami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22719 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Šunka od kosti |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 299,3mg |
Draslík | 591,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Šunka od kosti, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce zapečená se šunkou, rajčaty a olivami postup přípravy receptu:
1 | Olivy, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata nakrájená na malé kostky a dusíme 10-15 minut, dokud směs nezhoustne. Poté ji ochutíme solí a pepřem. |
2 | Zeleninovou směsí plníme zapékací misky. Uprostřed vždy uděláme lžící jamku a vyklepneme do ní celé vejce, které překryjeme plátkem šunky. |
3 | Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C, dokud se vejce nesrazí. |
4 | Pokrm můžeme zdobit snítkou petrželky či bazalky. Podáváme teplý. |