Recept

Bůček s játry, slaninou a krkovičkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22721
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Bramborová kaše
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Játra vepřová
1 špetka Majoránka
200 ml Mléko polotučné
100 ml Olej stolní
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
150 g Uzená vepřová krkovička
2 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřový bok
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

104% Kalorie 2,044 kcal
Kilojoule 8 552kJ
11% Sacharidy 39 g
249% Tuky 187 g
38% Sodík 770 mg
86% Bílkoviny 48 g

Bůček s játry, slaninou a krkovičkou postup přípravy receptu:

1

Bůček osolíme, opepříme a vykrojíme v něm kapsu. Žemle namočíme do mléka, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, játra, slaninu a krkovičku nakrájíme na kostky.

2

Slaninu a cibuli orestujeme, po odstavení vmícháme mletou papriku, po vychladnutí i krkovičku, játra, vymačkané žemle, vejce, majoránku, sůl a pepř. Maso naplníme nádivkou, zašijeme a zavážeme nití jako rolku.

3

V hlubokém pekáči rolku pokapanou olejem pečeme deset minut na 220 stupňů C. Pak ji podlijeme, přikryjeme alobalem a dusíme doměkka. Pak pečeme hodinu a dvacet minut dočervena. Rolku průběžně poléváme vlastní šťávou.

4

Po dopečení necháme patnáct minut odpočinout bez nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept