Bůček s játry, slaninou a krkovičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bůček s játry, slaninou a krkovičkou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22721 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Játra vepřová |
1 špetka | Majoránka |
200 ml | Mléko polotučné |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Uzená vepřová krkovička |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřový bok |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 454,1mg |
Draslík | 962,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Játra vepřová, Majoránka, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Uzená vepřová krkovička, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bůček s játry, slaninou a krkovičkou postup přípravy receptu:
1 | Bůček osolíme, opepříme a vykrojíme v něm kapsu. Žemle namočíme do mléka, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, játra, slaninu a krkovičku nakrájíme na kostky. |
2 | Slaninu a cibuli orestujeme, po odstavení vmícháme mletou papriku, po vychladnutí i krkovičku, játra, vymačkané žemle, vejce, majoránku, sůl a pepř. Maso naplníme nádivkou, zašijeme a zavážeme nití jako rolku. |
3 | V hlubokém pekáči rolku pokapanou olejem pečeme deset minut na 220 stupňů C. Pak ji podlijeme, přikryjeme alobalem a dusíme doměkka. Pak pečeme hodinu a dvacet minut dočervena. Rolku průběžně poléváme vlastní šťávou. |
4 | Po dopečení necháme patnáct minut odpočinout bez nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. |