Recept

Paštika z kuřecích jater

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Paštika z kuřecích jater 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 22724
Kategorie: Ostatní

Ingredience

350 g Játra kuřecí
115 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 457kJ
1% Sacharidy 2 g
37% Tuky 28 g
8% Sodík 161 mg
27% Bílkoviny 15 g
Paštika z kuřecích jater
  • Paštika z kuřecích jater
  • 1
  • Paštika z kuřecích jater
  • 2
  • Vložit obrázek

Paštika z kuřecích jater postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá kuřecí játra rozřízneme na poloviny.

2

V pánvi zpěníme polovinu másla, přidáme játra, opékáme je asi 4 minuty za častého obracení. Přidáme tymián, nasekanou pažitku, přilijeme víno, přivedeme k varu. Zvolna dusíme za občasného míchání asi 4 minuty. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout.

3

Potom játra osolíme a opepříme, se zbylou šťávou vlijeme do mixeru. Dohladka rozmixujeme, podle chuti přisolíme a opepříme, paštiku upravíme na mísu. Lžící dobře upěchujeme, aby uvnitř nezůstaly bublinky vzduchu.

4

V hrnku rozpustíme zbylé máslo a nalijeme na paštiku. Bez pokličky uložíme na 2 hodiny do chladničky.

5

Podáváme s opečenými krajíčky selského chleba a s nakládanými okurkami.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Uživatel uvařil tento recept
Moc dobrá paštika. Tymián a červené víno perfektně korespondují s chutí jater. Hodnotím velmi kladně.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept