Zdravý recept

Avokádová pěna s limetkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 22725
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Avokádo
1 ks Limetka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Ricotta
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
2 kávová lžička Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 903kJ
3% Sacharidy 11 g
24% Tuky 18 g
7% Sodík 143 mg
12% Bílkoviny 6 g

Avokádová pěna s limetkou postup přípravy receptu:

1

Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu vydlabeme. Přidáme limetkovou kůru a šťávu, vidličkou nebo šlehačem rozmělníme na kaši.

2

Do kaše vmícháme sýr, směs osolíme a opepříme.

3

Do zapékací mističky vlijeme 2 lžíce vody, přidáme želatinu, necháme 1 minutu nabobtnat. Mističku vložíme do kastrůlku s horkou vodou a mícháme do rozpuštění želatiny.

4

Z bílku ušleháme pevný sníh. Želatinu vlijeme do avokádové kaše, promícháme a nakonec zlehka přimícháme sníh.

5

Pěnu rozdělíme do 4 mističek - ramekin, přikryjeme fólií a necháme 2 hodiny v chladničce.

Poznámka

Sníh ušlehaný z bílku můžeme při přípravě pěny vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept