Dip z artyčoků a jarní cibulky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z artyčoků a jarní cibulky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 22727 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
390 g | Artyčoky sterilované |
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 215,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Česnek, Cibulka jarní, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z artyčoků a jarní cibulky postup přípravy receptu:
1 | Okapaná srdíčka konzervovaných artyčoků, nahrubo nakrájenou cibulku a rozpůlený stroužek česneku spolu s majonézou vložíme do mixeru a rozmixujeme na hladké pyré. |
2 | Pyré podle chuti osolíme a opepříme, přendáme do servírovací mísy, pevně přikryjeme fólií a necháme v chladničce až do podávání. |
3 | Podáváme s pita chlebem, se slanými tyčinkami nebo jako pomazánku na chléb. |