Jednoduchý recept

Drobenkový smetanový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22729

Ingredience

96 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
110 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
72 g Ořechy vlašské
2 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vejce slepičí
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 407kJ
7% Sacharidy 25 g
33% Tuky 25 g
6% Sodík 124 mg
11% Bílkoviny 6 g

Drobenkový smetanový koláč postup přípravy receptu:

1

Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, tukem vymažeme hlubší plech na pečení.

2

V míse promícháme čtvrtinu cukr, skořici, 4 lžíce másla, nadrcené vlašské ořechy a dáme stranou.

3

V další míse vyšleháme zbylé máslo, zbylý cukr, vejce, přidáme prosetou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva, za stálého míchání přidáváme zakysanou smetanu a důkladně promícháme.

4

Do připravené formy na pečení nalijeme polovinu hotové směsi a posypeme polovinou ořechové směsi, navrch nalijeme druhou polovinu směsi a posypeme zbylou ořechovou směsí.

5

Pečeme 65 minut. Servírujeme po vychladnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept