Kotlety plněné vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety plněné vejci
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22734 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
100 ml | Bujón hovězí |
20 ml | Hořčice |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka bramborová |
60 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
20 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 plátek | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 280,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 149,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Bujón hovězí, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka bramborová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety plněné vejci postup přípravy receptu:
1 | Kotlety s kostí hluboko nařízneme, zvenku i zevnitř je osolíme a necháme stát 30 minut. Petržel nasekáme, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, žloutky rozmačkáme a přidáme ke smetaně, petrželi, soli a pepři. Vše promícháme a vložíme do bílků. Směsí tymiánu a hořčice potřeme maso, vejce zabalíme do plátků šunky, vložíme do masa a zašijeme. |
2 | Kotlety v zapékací míse pokapeme horkým máslem, olejem a pečeme na 220 stupňů Celsia. Poté přidáme vodu a čtyřicet minut dusíme doměkka. Nakonec odklopené maso pečeme ještě patnáct minut dočervena. |
3 | Omáčku připravíme směsí výpeku zbaveného tuku, bujonu, smetany ke šlehání, ve varu přidáme moučku ve dvou lžičkách vody a minutu povaříme. Pak přidáme zbylou petrželku, sůl a koření. |
4 | Maso ihned podáváme s omáčkou a vařenými bramborami. |