Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22734
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Brambory vařené
100 ml Bujón hovězí
20 ml Hořčice
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka bramborová
60 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
20 ml Smetana 12% (konzumní)
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
3 plátek Šunka dušená
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 878 kcal
Kilojoule 3 673kJ
16% Sacharidy 56 g
70% Tuky 52 g
346% Sodík 7 g
79% Bílkoviny 45 g

Kotlety plněné vejci postup přípravy receptu:

1

Kotlety s kostí hluboko nařízneme, zvenku i zevnitř je osolíme a necháme stát 30 minut. Petržel nasekáme, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, žloutky rozmačkáme a přidáme ke smetaně, petrželi, soli a pepři. Vše promícháme a vložíme do bílků. Směsí tymiánu a hořčice potřeme maso, vejce zabalíme do plátků šunky, vložíme do masa a zašijeme.

2

Kotlety v zapékací míse pokapeme horkým máslem, olejem a pečeme na 220 stupňů Celsia. Poté přidáme vodu a čtyřicet minut dusíme doměkka. Nakonec odklopené maso pečeme ještě patnáct minut dočervena.

3

Omáčku připravíme směsí výpeku zbaveného tuku, bujonu, smetany ke šlehání, ve varu přidáme moučku ve dvou lžičkách vody a minutu povaříme. Pak přidáme zbylou petrželku, sůl a koření.

4

Maso ihned podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept