Plněná vepřová kolena - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vepřová kolena
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22737 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
2 ks | Jablka |
80 g | Křen |
2 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vepřové koleno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 207,3mg |
Draslík | 505,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Jablka, Křen, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vepřová kolena postup přípravy receptu:
1 | Kolena ve slané vodě v tlakovém hrnci uvaříme doměkka (poté, co hrnec začne pískat, vaříme maso padesát minut). Pak maso vykostíme. |
2 | Oloupaná jablka a mrkve nastrouháme, spojíme s nastrouhaným křenem, strouhankou, žloutky, solí a pepřem. Směs promícháme a naplníme jí kolena. Otvory sepneme a vložíme je do zapékací mísy na olej a pečeme je při 220 stupních Celsia asi čtyřicet minut. |
3 | Po vychladnutí z masa odstraníme spínací spony, nakrájíme ho a okamžitě podáváme s bramborovou kaší. |