Recept

Telecí plněné zeleninou a vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22738

Ingredience

1 kg Brambory vařené
150 g Chřest bílý
20 ml Citronová šťáva
150 g Houby čerstvé
150 g Hrášek
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
1 kg Telecí hruď
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,133 kcal
Kilojoule 4 741kJ
24% Sacharidy 88 g
77% Tuky 58 g
46% Sodík 911 mg
109% Bílkoviny 61 g

Telecí plněné zeleninou a vejci postup přípravy receptu:

1

Do masa vyřežeme kapsu a osolíme ho zvenku i zevnitř. Žemle vymácháme ve vodě. Na 40 g másla osmahneme nakrájené houby a pórek, přidáme hrášek a 10 minut podusíme. Nakrájený chřest povaříme s citronovou šťávou ve slané vodě a necháme ho na utěrce oschnout. K houbám přidáme vymačkanou žemli, chřest, vejce a žloutek, osolíme a okořeníme. Směs promícháme a nandáme ji do vytřené masové kapsy. Tu pak sešijeme.

2

Maso na pekáči potřeme máslem a posypeme pepřem, pečeme ho při 220 stupních C asi 10 minut. Pak maso podlijeme vínem a přikryté ho dusíme doměkka při 180 stupních C asi hodinu a 20 minut.

3

Maso poté necháme 20 minut odležet bez nití, nakrájíme ho a podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept