Telecí plněné zeleninou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plněné zeleninou a vejci
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22738 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
150 g | Chřest bílý |
20 ml | Citronová šťáva |
150 g | Houby čerstvé |
150 g | Hrášek |
70 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Telecí hruď |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 413,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 828,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Chřest bílý, Citronová šťáva, Hrášek, Sůl, Telecí hruď, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plněné zeleninou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Do masa vyřežeme kapsu a osolíme ho zvenku i zevnitř. Žemle vymácháme ve vodě. Na 40 g másla osmahneme nakrájené houby a pórek, přidáme hrášek a 10 minut podusíme. Nakrájený chřest povaříme s citronovou šťávou ve slané vodě a necháme ho na utěrce oschnout. K houbám přidáme vymačkanou žemli, chřest, vejce a žloutek, osolíme a okořeníme. Směs promícháme a nandáme ji do vytřené masové kapsy. Tu pak sešijeme. |
2 | Maso na pekáči potřeme máslem a posypeme pepřem, pečeme ho při 220 stupních C asi 10 minut. Pak maso podlijeme vínem a přikryté ho dusíme doměkka při 180 stupních C asi hodinu a 20 minut. |
3 | Maso poté necháme 20 minut odležet bez nití, nakrájíme ho a podáváme s vařenými bramborami. |