Masová roláda se sýry a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová roláda se sýry a zeleninou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22741 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Hrášek |
100 g | Klobása bílá |
80 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Salám Mortadela |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
50 g | Sýr Parmezán |
1 kg | Telecí kýta |
5 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso mleté |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 580,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 781,8mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Česnek, Hrášek, Olej stolní, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kýta, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása bílá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salám Mortadela, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masová roláda se sýry a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Čtyři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a ořízneme kraje. Ovčí sýr a parmezán nastrouháme, petrželku nakrájíme nadrobno. Mleté maso promícháme s klobásovou hmotou, syrovým vejcem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným sýrem, hráškem, solí a pepřem. Telecí maso naklepeme, osolíme, opepříme, dáme na něj plátek mortadely, dvě lžíce náplně, rozkrojená vejce natvrdo, ovčí sýr a navrch dáme zbytek náplně. |
2 | Maso sbalíme a převážeme nití. Na oleji maso rychle z obou stran osmažíme, podlijeme ho vínem a dusíme doměkka. V troubě ho pak dopékáme hodinu a půl. Po upečení maso necháme patnáct minut odstát bez nití a okamžitě podáváme s bramborovou kaší. |