Masová roláda se zeleninou na víně a brandy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová roláda se zeleninou na víně a brandy
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22744 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
100 ml | Brandy peach |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 ml | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Šunka dušená |
1 kg | Telecí hruď |
500 g | Telecí kosti |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 178,5mg |
Draslík | 833,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 149,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Cibule, Oregano sušené, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Telecí hruď, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Masová roláda se zeleninou na víně a brandy postup přípravy receptu:
1 | Lístky bylinek nasekáme a smícháme s oreganem. Zeleninu nahrubo nakrájíme, kosti omyjeme. Hrudí z obou stran osolíme, opepříme, potřeme protlakem, posypeme bylinkami a navrch položíme plátky šunky. Maso zabalíme jako rolku a převážeme nití. |
2 | Roládu v míse obklopíme zeleninou, kostmi, pokapeme horkým olejem a pečeme patnáct minut při 220 stupních C. Poté podlijeme vínem, pokapeme brandy a hodinu a půl dál pečeme při teplotě 180 stupňů C. Roládu občas poléváme vypečenou šťávou. |
3 | Necháme ji po upečení deset minut odpočívat bez nití. Výpek zbavíme tuku a podáváme jako omáčku k roládě. |
Poznámka
Pokrm podáváme s bramborovou kaší.