Recept

Telecí roláda se zeleninou a vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22745

Ingredience

1 ks Cibule
20 ml Hořčice
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
800 g Telecí kýta
4 ks Vejce slepičí
200 ml Víno bílé
400 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
3% Sacharidy 9 g
39% Tuky 29 g
20% Sodík 405 mg
91% Bílkoviny 51 g

Telecí roláda se zeleninou a vejci postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a skrojíme strany až ke žloutku. Zeleninu nakrájíme na kousky. Maso osolíme a prořízneme ho do kapsy, vnitřek osolíme a vytřeme hořčicí. Poté vejce vtlačíme do otvoru a otvor sešijeme.

2

Z masa uděláme roládu, na pekáči ji pokapeme horkým máslem, obložíme zeleninou a pečeme dvacet minut při 220 stupních C. Pak roládu podlijeme vínem a pečeme dalších padesát minut při 180 stupních C. Průběžně poléváme vlastní šťávou.

3

Roládu poté necháme odpočívat deset minut, nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept