Recept

Zapečená vejce s rajčaty a sardinkami

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22746
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
7 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
250 g Sardinka obecná
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 037kJ
3% Sacharidy 10 g
23% Tuky 17 g
15% Sodík 305 mg
41% Bílkoviny 23 g

Zapečená vejce s rajčaty a sardinkami postup přípravy receptu:

1

Sardinky vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Smažíme na mírném ohni v rozehřátém oleji spolu s na kostičky nakrájenou cibulí, česnekem a rajčaty asi 15 minut nebo dokud směs nezhoustne. Přidáme sůl a pepř.

2

Směs vložíme do zapékací nádoby nejlépe plochého tvaru, na pěti místech do směsi vykrojíme lžící jamku a každou zaplníme jedním vejcem.

3

Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C, dokud se vejce nesrazí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept