Brambory se sýrovo-slaninovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se sýrovo-slaninovou náplní
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 22747 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
4 ks | Brambory |
30 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 65,2mg |
Draslík | 753,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Šalotka, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory se sýrovo-slaninovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory propícháme po všech stranách vidličkou, urovnáme na rošt v troubě a při 200 stupních Celsia je pečeme asi 45 minut doměkka. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme 2 minuty. |
3 | Z pečených brambor seřízneme horní třetinu. Dužinu vydlabeme lžičkou do mísy a lodičky brambor urovnáme do pekáče potřeného máslem. |
4 | K dužině přidáme mléko, máslo a vše dohladka rozmícháme. Do kaše vmícháme nastrouhaný sýr a slaninu se šalotkou. Podle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Směsí naplníme bramborové lodičky a v pekáči pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut. |
6 | Brambory podáváme horké, posypané nasekanou petrželkou. |