Recept

Grilované hřebenatky s parmskou šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 22752

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
18 ks Hřebenatka
1 ks Limetka
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
50 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 637kJ
1% Sacharidy 5 g
7% Tuky 5 g
17% Sodík 348 mg
37% Bílkoviny 21 g

Grilované hřebenatky s parmskou šunkou postup přípravy receptu:

1

Hřebenatkám odřízneme malý bílý sval a vložíme je do lastur.

2

Máslo rozpustíme a rozšleháme s nakrájeným česnekem, limetkovou šťávou a nasekanými bylinkami.

3

Směsí přelijeme hřebenatky. Osolíme, opepříme, poklademe parmskou šunkou a vložíme na 5 minut pod rozehřátý gril.

4

Podáváme ihned posypané čerstvými bylinkami a ozdobené dílky limetky.

5

Vhodnou přílohou je rozpečený chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept