Recept

Krevety na smetaně s parmazánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 22754
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 hrst Baby špenát
2 stroužek Česnek
5 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
24 ks Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej olivový
115 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Parmezán
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

150% Kalorie 2,954 kcal
Kilojoule 12 361kJ
34% Sacharidy 122 g
125% Tuky 93 g
175% Sodík 4 g
1648% Bílkoviny 927 g

Krevety na smetaně s parmazánem postup přípravy receptu:

1

V pánvi na rozehřátém oleji smažíme pancettu za občasného promíchání asi 5 minut. Přidáme na kolečka nakrájenou cibulku, nadrcený česnek a ještě chvíli smažíme.

2

Do základu vmícháme očištěné a omyté krevety a vše restujeme, dokud krevety nezrůžoví.

3

Zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Přidáme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a omáčku na mírném ohni povaříme 2 minuty.

4

Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými špenátovými listy.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept