Telecí roláda s pistáciemi na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí roláda s pistáciemi na víně
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22755 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Hovězí jazyk |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Pistácie |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 191,0mg |
Draslík | 961,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 51,9mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí jazyk, Olej stolní, Pistácie, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí roláda s pistáciemi na víně postup přípravy receptu:
1 | Uzený jazyk nakrájíme na proužky, pokapeme vínem a necháme třicet minut marinovat. Telecí osolíme, okořeníme, udělám do něj díry a do té vložíme jazyky a pistácie. Pak maso zavineme do rolády a převážeme ho nití. Roládu obalíme v mouce a ze všech stran na másle a oleji rychle opečeme. Podlijeme ji marinovaným vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Pak ji odkryjeme a pečeme další hodinu. |
2 | Roládu necháme dvacet minut odpočinout, odstraníme nitě a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.