Telecí závitky s jablky a oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí závitky s jablky a oříšky
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22756 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Jablka |
150 g | Játra husí |
70 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Telecí kýta |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 335,0mg |
Draslík | 209,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Játra husí, Muškátový oříšek, Sůl, Telecí kýta, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí závitky s jablky a oříšky postup přípravy receptu:
1 | Plátky telecího omyjeme, naklepeme a okořeníme. Cibuli nastrouháme, jablko nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou. Játra nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, posypeme umletým oříškem a restujeme na másle na pánvi. Játra odložíme a na pánev položíme cibuli a jablko, dvě minuty je opékáme. Poté, co vychladnou, je smícháme s játry, žloutkem a petrželkou. |
2 | Náplň rozdělíme na maso a svineme je do závitků pomocí nití. Obalíme je v mouce a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak bez pokličky pokračujeme ještě hodinu. |
3 | Závitky vyndáme. Do výpeku přidáme smetanu, citronovou šťávou, koření a omáčku svaříme. |
4 | Závitky zbavíme nití a podáváme je s omáčkou. |