Toasty s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s ančovičkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 22757 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Ančovičky konzervované |
2 ks | Bageta |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 644,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bageta, Rajčata, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Bagety podélně rozkrojíme na poloviny a opečeme na rozpáleném grilu. |
2 | Dvě omytá rajčata rozpůlíme, položíme řeznou stranou dolů na bagety a vydrhneme z nich dužinu. Semínka a slupky nepoužijeme. Bagety obložíme polovinou ančoviček. |
3 | Zbylá rajčata nakrájíme na kolečka, poklademe na bagety a pokapeme olejem. Opepříme, posypeme nasekanou šalotkou a petrželkou a ozdobíme zbylými ančovičkami. |
4 | Ihned podáváme jako teplý předkrm. |