Roštěnky na víně se švestkami a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na víně se švestkami a houbami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22760 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 ml | Bujón hovězí |
9 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
30 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
100 g | Houby čerstvé |
400 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
100 g | Játra drůbeží |
1 špetka | Majoránka |
200 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Mrkev sterilovaná |
160 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
250 g | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno červené |
100 ml | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 150,7mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,4mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bujón hovězí, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Majoránka, Mrkev sterilovaná, Olej stolní, Sůl, Švestky, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby čerstvé, Hovězí roštěnka níz. peč., Játra drůbeží, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na víně se švestkami a houbami postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme. Švestky namočíme do vína, žemle do mléka. Lístky celeru s houbami nakrájíme na plátky, cibuli a játra na kostičky, mrkev a petržel na kostky. |
2 | Na 80 ml oleje zpěníme cibuli a poté polovinu i s tukem dáme do jiné nádoby. Ke zbylé cibuli přidáme játra, houby, celer a restujeme je několik minut. Pak přidáme žemle, vejce, majoránku, sůl a pepř. Náplň rozdělíme na roštěnky, zabalíme je pomocí nití do závitků a na 40 ml oleje rychle opečeme, poté s 200 ml bujonu hodinu podusíme pod pokličkou. |
3 | Nakrájenou zeleninu přidáme k cibuli s tukem a osmahneme je. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, bobkový list, citronovou kůru a šťávu, hořčici, sůl, koření, bujon a dusíme doměkka. Švestky ohřejeme ve víně. Pak na oleji opražíme mouku a cukr dohněda, přidáme 100 ml vody, víno ze švestek, přilijeme do omáčky a povaříme. |
4 | Nakrájené závitky bez nití podáváme s omáčkou. |