Recept

Roštěnky na víně se švestkami a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22760
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 ml Bujón hovězí
9 ks Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
0,5 ks Citrony
30 g Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
100 g Houby čerstvé
400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
100 g Játra drůbeží
1 špetka Majoránka
200 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Mrkev sterilovaná
160 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
250 g Švestky
1 ks Vejce slepičí
200 ml Víno červené
100 ml Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,315 kcal
Kilojoule 5 503kJ
30% Sacharidy 106 g
90% Tuky 67 g
1554% Sodík 31 g
113% Bílkoviny 63 g

Roštěnky na víně se švestkami a houbami postup přípravy receptu:

1

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme. Švestky namočíme do vína, žemle do mléka. Lístky celeru s houbami nakrájíme na plátky, cibuli a játra na kostičky, mrkev a petržel na kostky.

2

Na 80 ml oleje zpěníme cibuli a poté polovinu i s tukem dáme do jiné nádoby. Ke zbylé cibuli přidáme játra, houby, celer a restujeme je několik minut. Pak přidáme žemle, vejce, majoránku, sůl a pepř. Náplň rozdělíme na roštěnky, zabalíme je pomocí nití do závitků a na 40 ml oleje rychle opečeme, poté s 200 ml bujonu hodinu podusíme pod pokličkou.

3

Nakrájenou zeleninu přidáme k cibuli s tukem a osmahneme je. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, bobkový list, citronovou kůru a šťávu, hořčici, sůl, koření, bujon a dusíme doměkka. Švestky ohřejeme ve víně. Pak na oleji opražíme mouku a cukr dohněda, přidáme 100 ml vody, víno ze švestek, přilijeme do omáčky a povaříme.

4

Nakrájené závitky bez nití podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept